Σε μηνύματα και ερωτήσεις τηλεθεατών αλλά και σε θέματα που του έθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου απάντησε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αναφερόμενος στα επιπλέον μέτρα που ενδεχομένως θα χρειαστεί να ληφθούν μέσα στο 2021 ο υπουργός ανέφερε ότι «Καθώς θα βγαίνουμε σταδιακά από την πανδημία θα έχουμε έναν διαφορετικό σχεδιασμό μέτρων εξατομικεύοντας στις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν, συν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν έχει να κάνει η εξατομίκευση με το είδος των μέτρων, το κρίσιμο είναι ΤΙ εργαλεία εξατομίκευσης θα κάνουμε για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε με τους περιορισμένους πόρους μας. Οι πεπερασμένοι πόροι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πολύ προσεκτικά όσον αφορά ΚΑΙ στις ενισχύσεις ΚΑΙ στις ρυθμίσεις» τόνισε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Μόλις το 10% του περυσινού τους τζίρου κάλυψαν οι επιχειρήσεις που άνοιξαν το διάστημα των εορτών με click away είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Η πρώτη, δεύτερη και τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή θα πρέπει να γίνει μη επιστρεπτέα και περιμένουμε η πέμπτη και έκτη προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα κατά 70% υποστήριξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ζήτησε από την κυβέρνηση αμέσως μετά τις γιορτές να ληφθούν γενναία μέτρα ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, ιδίως ως προς το «κούρεμα» των υποχρεώσεών τους.

Θα δούμε όλες τις μετρήσεις και τις παραμέτρους και αναλόγως θα πράξουμε. Όποιοι έχουν πραγματικά ανάγκη βοήθειας θα βοηθηθούν, απάντησε ο κ. Σκυλακάκης και προσδιόρισε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για αμέσως μετά τις 10 Ιανουαρίου.