Διαφορετικά τα Χριστούγεννα σε ολόκληρο τον κόσμο – Έμφαση στην τήρηση των μέτρων

0
29

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς στη σκιά του κορονοϊού ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η προσοχή στρέφεται στην τήρηση των μέτρων. Η Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους και στις πέντε ηπείρους και οι εστίες μόλυνσης που εξακολουθούν να εμφανίζονται δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης.

Μερικές δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν χθες την παραδοσιακή λιτανεία των Χριστουγέννων στους δρόμους της Βηθλεέμ. Συνήθως, για την τελετή αυτή συρρέουν στην πόλη χιλιάδες προσκυνητές. «Παρά τον φόβο και την απογοήτευση, λόγω της Covid-19, θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία γιατί ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ», δήλωσε ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα.

Στην Ελλάδα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 873 νέα κρούσματα κορονοϊού. 476 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ σημειώθηκαν 55 θάνατοι με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 4.457.

Λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου, παρατείνονται μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους 3 δήμους της Δυτικής Αττικής (Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας), καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και για τις Θεσπιές. Από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 28 Δεκεμβρίου, απαγορεύεται η μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Επίσης:

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ)