Κάλαντα στην σκιά της πανδημίας

0
28

Τη χαρά των Χριστουγέννων, από το μυθικό γιορτινό  σκηνικό της Πλατείας Αριστοτέλους, μετέφεραν στους Θεσσαλονικείς, οι τρείς ταλαντούχες μουσικοί , Λένα,  Στέλλα και  Κική, τραγουδώντας τα κάλαντα το πρωί της Παραμονής.

Τα γεύματα αγάπης των εορτών, λόγω της καραντίνας, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν. Έτσι, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη διανομή αγαθών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τούτες τις Άγιες ημέρες που ο κόσμος βγαίνει έξω στους δρόμους για να ζήσει κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων, έστω και επιφυλακτικά εν καιρώ κορονοϊού, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο. Πρόκειται, πέρα από τους ασθενείς, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Ο λοιμωξιολόγος, κ. Παναγιώτης Κολλάρας, περιέγραψε στο μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3, την κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ σήμερα, δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας.

Εορταστικό ήταν το κλίμα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, για τα τελευταία ψώνια των Χριστουγέννων αλλά και για βόλτα, με σύμμαχο τον καλό καιρό. Το πρωί έγιναν drive through test σε οδηγούς.

Ο κορονοϊός δεν κατάφερε να αλλάξει τα παραδοσιακά κάλαντα. Στα όμορφα Γρεβενά, τα «λένε» με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη Δράμα, όπου  το νοσοκομείο δοκιμάστηκε ιδιαίτερα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Φέτος, η Ονειρούπολη θα παραμείνει κλειστή, ενώ χωρίς πιστούς θα γίνουν οι λειτουργίες στους ιερούς ναούς του νομού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ, ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΡΕΝΑ ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ