Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το τρίτο γενικό λοκντάουν διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων προκειμένου να σταματήσουν μιαν αύξηση των μολύνσεων από τον κορονοϊό, μερικές ημέρες μετά την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Το  υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τέσσερα περιστατικά του νέου στελέχους του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς το εβραϊκό κράτος έχει αρχίσει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Το γενικό  λοκντάουν θα επιβληθεί από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου για δύο εβδομάδες και το μέτρο αυτό μπορεί να παραταθεί για δύο εβδομάδες ακόμη, εκτός αν ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων μειωθεί κάτω από 1.000.

Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να μετακινούνται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την κατοικία τους και τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός για διανομή. Οι επαγγελματικοί τομείς που δεν δέχονται κοινό πρέπει να έχουν μόνο το 50% του προσωπικού τους στους χώρους τους. Θα είναι ωστόσο δυνατό να πηγαίνει κάποιος για εμβολιασμό και τα σχολεία θα λειτουργούν εν μέρει.

Έπειτα από ένα πρώτο εθνικό λοκντάουν την άνοιξη, οι αρχές επέβαλαν ένα δεύτερο τον Σεπτέμβριο όταν η χώρα είδε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά μόλυνσης ανά κάτοικο στον κόσμο.

Έπειτα από μια μείωση, οι μολύνσεις από COVID-19 αυξήθηκαν και πάλι με τον αριθμό τους να έχει φθάσει τώρα τις 385.022, εκ των οποίων 3.150 θάνατοι, σε έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Αυτήν την εβδομάδα οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στους ξένους υπηκόους που έρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία και τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού.Επίσης έχει επιβληθεί υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ