Θα συνδεθούν με το Ροβανιέμι για να δουν τις ετοιμασίες, θα μιλήσουν με εξωγήινο, με στρουμφάκι, θα μάθουν χορούς, θα τραγουδήσουν καραόκε, θα κάνουν χειροτεχνίες και θα δουν ταινίες! Για 16 ώρες την ημέρα πολυάριθμες δράσεις είναι ήδη στη διάθεση των παιδιών για τα φετινά αλλιώτικα Χριστούγεννα.

Την πρωτότυπη ιδέα, που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και το Europe Direct δημιουργώντας το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό (anti-covid) Χωριό, είναι «ανοικτό» σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα από χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Η πλατφόρμα εκπέμπει καθημερινά και θα κρατάει συντροφιά στα παιδιά για 16 ώρες το 24ωρο. Από αυτές οι 6 ώρες (από τι 17:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ) , θα είναι live streaming, όπου τα παιδιά θα μπορούν ζωντανά μέσω διαδικτύου να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να δημιουργήσουν και να παίξουν.

Η συμμετοχή στις εορταστικές δράσεις γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Θεσσαλίας