Βρέθηκαν τα κονδύλια που αναζητούσαν οι επιστήμονες του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»  προκειμένου να προχωρήσουν οι δύο έρευνες, οι οποίες  σχετίζονται με τη θεραπεία της ασθένειας COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, όπως ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου και συντονιστής της μελέτης για την ελπιδοφόρα μελέτη με τα Τ-λεμφοκύτταρα.

Ο γιατρός ανακοίνωσε σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρέθηκαν δύο χρηματοδότες, μετά την έκκληση, που απηύθυνε ο ίδιος για τη συνέχιση της έρευνας, η οποία σταμάτησε καθώς απαιτούνται 230.000 ευρώ.

Τη μελέτη πρόκειται να χρηματοδοτήσει η «Επιτροπή 2021», της οποίας προΐσταται η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ενώ ο. Αναγνωστόπουλος έκανε γνωστό ότι δέχθηκε κλήση και από τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, για να χρηματοδοτηθεί η έρευνα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Tελικά η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ «άλλη μελέτη  για τον κορoνοϊό, που εξετάζει το ρόλο του συμπληρώματος και των γονιδίων του στη βαρύτητα της COVID-19 και που οδηγεί στην χρησιμοποίηση ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί (αναστολέας της ενεργοποίησης του συμπληρώματος) ως αποσόβηση της εξέλιξης της νόσου προς βαριά μορφή», κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.