Χαρδαλιάς: Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά

«Και κατά την περίοδο αυτή, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων ώστε να αποφύγουμε επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων αμέσως μετά τις γιορτές.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε όπως τις άλλες χρονιές» και υπενθύμισε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι, αν δεν ήμαστε μόνο με την οικογένειά μας, μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα. Οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».

Υπενθύμισε επίσης ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ ως τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’όλη τη διάρκεια των γιορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή, την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η μοναδική «εξαίρεση» την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς τα πάντα θα είναι διαφορετικά κι επιπρόσθετα δεν προβλέπεται η μετακίνηση για τον λόγο αυτό.

Πηγή: ΕΡΤ1