Εν αναμονή της τελικής κρίσης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τη διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης Folli Follie στη Βουλή, μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον εντοπισμό, κατά τον διαχειριστικό έλεγχο, αναφορών σε πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μπαλαούρας έστειλε προς έγκριση στους φυλακισμένους Κουτσολιούτσους την τροπολογία»,ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Επίσης μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως: «Με μεγάλη ευκολία κάθε υπάλληλος θα έδειχνε το ζήλο του λέγοντας ότι έχει τη στήριξη της κας Πιπιλή τη δική σας και τη δική μου στήριξη».

Στα email που φέρνει στο φως η δικαστική έρευνα, το στέλεχος της Folli Follie απευθυνόμενο προς τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας, φέρεται να ζητά την έγκριση για κονδύλι το οποίο εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει ο αριθμός 80 που βρίσκεται εντός παρενθέσεως.

Στο email αναφέρεται ότι: «Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά».

«Ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας», ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει κάποιος να το παραγνωρίσει; Να το αφήσει στην άκρη; Αφού αναγκαστικά θα έρθει στη βουλή. Αναγκαστικά θα απασχολήσει τη Βουλή αφού εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι κάτι που βγήκε από την κυβέρνηση».

Περνώντας στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για πολιτικά χυδαίες κινήσεις αντιπερισπασμού απαντώντας στην σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας.

Πειραιώς και Κουμουνδούρου αντάλλαξαν πυρά με επίκεντρο την επίμαχη τροπολογία.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως: «Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος».

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι: «Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folie Folie».

Κατηγορηματικά διαψεύδουν κάθε εμπλοκή τους στην υπό διερεύνηση υπόθεση Ο πρώην υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτση, αλλά και ο Σταύρος Αραχωβίτης, προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές. Εξηγήσεις ζητούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε πως: «Ήδη από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση τόσο της τότε κυβέρνησης όσο και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των Τραπεζών στη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie».

«Όλοι, χωρίς ασυλία, ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Από τον εισαγγελέα θα εξεταστεί και τυχόν αξιόποινες πράξεις από μη πολιτικά πρόσωπα για την άσκηση των σχετικών διώξεων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πηγή: EΡΤ

Σχετική είδηση: ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Folli Follie: Οι βουλευτές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ή να κρύψουν