Στο σπίτι του για να περάσει τις γιορτές κοντά στους γονείς και τα αδέρφια του βρέθηκε χθες ο 8χρονος Γιαννάκης, ο οποίος μετά από 22 μέρες σκληρής δοκιμασίας στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου μετά από επιπλοκή που του προκάλεσε ο κορονοϊός κατάφερε να βγει νικητής και να επιστρέψει δυνατότερος πλάι στους δικούς του ανθρώπους.

Ο 8χρονος «αστροναύτης» όπως είπε ότι θέλει να γίνει από την Ηλεία είχε παρουσιάσει το περασμένο διάστημα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο με συμπτώματα Kawasaki, ασθένεια που προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων.

Για περισσότερες από 20 μέρες έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή του και τελικά βγήκε νικητής, μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική και εν τέλει χθες πήρε εξιτήριο εν μέσω χειροκροτημάτων έχοντας ανά χείρας ένα παζλ και ένα βιβλίο που του έκαναν δώρο.

«Το παιδί είναι καλά και θα το παρακολουθούμε και μετά και είναι πολύ χαρούμενο που θα επιστρέψει στο σπίτι του μετά από 22 ημέρες», αναφέρει o Καθηγητής, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ρίου Γαβριήλ Δημητρίου.