Τα νούμερα για τη συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό είναι ενθαρρυντικά, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την Covid-19 στη χώρα Σημείωσε ότι ξεπερνά το 70% το ποσοστό των γιατρών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν.

«Γίνεται μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και δημιουργίας αμφιβολίας από την πλευρά των υγειονομικών να εμβολιαστούν», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, επισημαίνοντας ότι οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Covid-19 όλον αυτό τον καιρό και είναι η πρώτη ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί σε λίγες ημέρες.

Τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά και η καταγραφή συνεχίζεται, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας. Τόνισε ότι για τους γιατρούς η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό ξεπερνά το 70%.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό «έγινε προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για τη διεξαγωγή του εμβολιασμού στα νοσοκομεία».

«Προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους υγειονομικούς και τον υπόλοιπο πληθυσμό μετά, τηρώντας τις διαδικασίες διακίνησης διότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει εντός ολίγων ωρών από τη στιγμή που θα ανοίξει το φιαλίδιο και γι’ αυτό ζητήσαμε από τους υγειονομικούς να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν» σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας.