Χανιά: Πυροβόλησαν δύο κουτάβια στα Περβόλια (audio)

0
26

Μια νέα βάρβαρη πράξη σε βάρος ανυπεράσπιστων σκύλων στα Χανιά και μάλιστα κουταβιών δημοσιοποίησε την Κυριακή ο Σύλλογος “Η προστασία των ζώων”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μια γυναίκα που είχε πάει περίπατο στην περιοχή των Περιβολίων χθες το απόγευμα, ειδοποίησε την Πρόεδρο του συλλόγου ότι σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε αραιοκατοικημένη περιοχή, εντόπισε σε σακούλα, δύο χτυπημένα κουτάβια, ένα νεκρό και ένα τραυματισμένο. Το τραυματισμένο σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς από την ακτινογραφία προέκυψε ότι είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, ωστόσο δεν τα κατάφερε και πέθανε τη νύχτα. Για το περιστατικό η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία, ενώ την υπόθεση θα αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει: «Νέα κτηνωδία στα Περιβόλια Χανίων σε βάρος δύο ανυπεράσπιστων κουταβιών δύο μηνών. Νωρίς το απόγευμα,η Πρόεδρος του συλλόγου μας,δέχτηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας, που είχε πάει περίπατο στην περιοχή των Περιβολίων και άκουσε ουρλιαχτά μικρού σκύλου… Σοκαρισμένη, ζήτησε βοήθεια από το σύλλογό μας και άρχισε ένας αγώνας να βρεθεί κτηνίατρος,αφού τα κτηνιατρεία είναι κλειστά… Στην έκκλησή μας, ανταποκρίθηκε η κτηνίατρος Αντιγόνη Ρωμανιά, από το κτηνιατρείο του κου Χατζηδάκη και το κουτάβι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο,όπου μπήκε αμέσως στον ορό και την ειδική λάμπα,αφού ήταν ήδη μισοπαγωμένο, ενώ έσπευσαν και δύο μέλη μας για να βοηθήσουν τη συμπολίτη μας… Περίοικος είπε στην αστυνομία ότι δεν άκουσε κανέναν πυροβολισμό και ότι ο χώρος που βρέθηκαν τα ζώα-που θύμιζε πρώην χοιροτροφείο- έχει κατασχεθεί και τα κουτάβια εντοπίστηκαν εντελώς τυχαία».

Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

Για το θέμα μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων η γραμματέας του συλλόγου «Η Προστασία των Ζώων» Στέλλα Κοτσιφάκη και για μια ακόμη περίεγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, ενώ επισήμανε και τις ελλείψεις και την αναποτελεσματικότητα των τοπικών αρχών στο θέμα της προστασίας των ζώων.

Ακούστε τη συζήτηση: