ΥΠΑ: Στις 10 ημέρες η καραντίνα για αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Με μία νέα ΝΟΤΑΜ η Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει ότι για τους επιβάτες που έρχονται στη χώρα  από το Ηνωμένο Βασίλειο θα ισχύει 10ημερη καραντίνα.

Η ΥΠΑ εξέδωσε νέα ΝΟΤΑΜ αναφορικά με τις αφίξεις στην Ελλάδα επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο που προβλέπει ότι θα μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Συγκεκριμένα η οδηγία αναφέρει η νέα ΝΟΤΑΜ θα ισχύει από την Τρίτη και ώρα 06:00 μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα και έχει ως εξής:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.»