Η μετάλλαξη του νέου στελέχους του κορονοϊού απασχολεί τη συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόμων του Υπουργείου Υγείας. Δεν αποκλείεται να εισηγηθούν, στο πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προσωρινό «μπλόκο» των πτήσεων από τη Βρετανία μέχρι να εξεταστεί η επίδραση της νέας μετάλλαξης στη μετάδοση.

Το Υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση, ώστε να γίνει κατανοητό ότι τα εμβόλια, από τη στιγμή που θα εγκριθούν, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα μείωση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα μας, όχι όμως στους θανάτους και τις διασωληνώσεις με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή των πολιτών στην τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα και κάθε Δευτέρα, στις 6 το απογευμα, θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, που ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη