Απάντηση  «πληρωμένη» έστειλε στον Τούρκο ομόλογο του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας  με ανάρτηση του στο Twitter.

O Έλληνας υπουργός παραθέτει τις δικές του ευχές για το 2021  και δεν παραλείπει  να θέσει τις ελληνικές  θέσεις  υπενθυμίζοντας  στον σύμμαχο υπουργό της Τουρκίας, στην ακροτελεύτια φράση του ότι, στις δικές  του  ευχές και προτροπές, λησμόνησε να αναφέρει το διεθνές δίκαιο που αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο .

Στην απαντητική  ανάρτηση του, ο κ. Δένδιας ευχήθηκε, να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες.

«Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει:

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

  1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. ‘Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.
  2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.
  3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».