Συνταγογράφηση των τεστ για όλους τους πολίτες και στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, ετοιμάζεται να βάλει σε κλήρωση με διαδικτυακή υποβολή αίτησης ποιοι θα είναι οι 12.000 «τυχεροί» που θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ.

Με τον τρόπο αυτό, θα συνεχίσει η στρεβλή εικόνα για τη διασπορά στην κοινότητα, αφού έτσι αποκλείονται ουσιαστικά όλες οι ομάδες υψηλής ευαλωτότητας, όπως ηλικιωμένοι, οι κοινότητες Ρομά, οι άστεγοι, πρόσφυγες και πολλοί άλλοι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι «με 3.500 νεκρούς σε ενάμισι μήνα, την πανδημία εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνει η κυβέρνηση το αυτονόητο που ζητά η Επιτροπή από την πρώτη μέρα: Συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, και στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού υψηλής επικινδυνότητας. Ώστε να ξέρουν επιτέλους οι ειδικοί όλα τα δεδομένα και να μην αναγκάζονται να κάνουν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στα τυφλά».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος των Πατρών» ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει άλλοθι το εμβόλιο για τη μη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Το μείγμα ανικανότητας και ιδεοληψίας της κυβέρνησης  δεν της επιτρέπει να ενισχύσει το σύστημα υγείας, να αυξήσει τα τεστ, να επιτάξει ιδιωτικές ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία», αναφέρει ο  κ. Ηλιόπουλος και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «μείωσε τις δαπάνες για την υγεία το 2021 στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα,  άφησε τον κόσμο να στοιβάζεται καθημερινά στα ΜΜΜ, ενώ δεν πραγματοποιεί ελέγχους στους χώρους εργασίας…Δεν πρόκειται για παραλείψεις, αλλά για «επικίνδυνη και συνειδητή ‘ανεμελιά’ του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε το καλοκαίρι να πείσει τους πάντες ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό, χωρίς να λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα».

Όσον αφορά το εμβόλιο, υποστηρίζει ότι «θα ήταν ευχής έργον να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την πανδημία, όμως ο προγραμματισμός της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι «διάτρητος», καθώς «ο κ. Πέτσας τέλη Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει πως θα έρχονταν 2 εκ. εμβόλια το μήνα από τον Ιανουάριο» ενώ τελικά ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα έρθουν «μόλις 300.000 εμβόλια…Εδώ έχουμε να κάνουμε με ωμό εμπαιγμό των πολιτών…Είναι εγκληματική η επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην πάρει σήμερα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».