Συνελήφθησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, δύο άτομα που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής – απάτης με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί (43χρονος ημεδαπός), σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε, οι παραπάνω μαζί με έναν ακόμη συνεργό, κατά το χρονικό διάστημα από 12-09-2020 έως και 19-12-2020, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ενέχονται σε οκτώ περιπτώσεις κλοπών (7 τετελεσμένες – 1 απόπειρα), αφαιρώντας συνολικά, τουλάχιστον (8.400) ευρώ και 13.000 δολάρια Η.Π.Α, καθώς και κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 34.000 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

ΠΗΓΗ:ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ