Το ενδεχόμενο να αναστείλει τις πτήσεις από τη Βρετανία, αλλά και από τη Ν. Αφρική, εξετάζει η Γερμανία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή, ακολουθώντας το παράδειγμα απαγορεύσεων στις μεταφορές που επιβάλουν από σήμερα Κυριακή το η Ολλανδία και το Βέλγιο λόγω της εμφάνισης μιας μετάλλαξης του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν μια σοβαρή επιλογή», που εξετάζει αυτήν τη στιγμή το Βερολίνο, είπε πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία ενός κρούσματος από μετάλλαξη του κορονοϊού στη Βρετανία.

Από την πλευρά του, το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο