ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις καταγγελίες περί διπλής καταγραφής στοιχείων

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφορικά με τις καταγγελίες περί ύπαρξης παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων από τον κορονοιό.

Την εξέταση των καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, ζητά ο  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλώντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών να τη συγκαλέσει πριν τις γιορτές.

Οπως αναφέρει σχετικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι καταγγελίες της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρούσταλλη περί εξωθήσεώς της σε παραίτηση από την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν λόγω «ασφυκτικής πίεσης του Μαξίμου», δηλαδή του ίδιου του Πρωθυπουργού καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συγκλήσεως της εν λόγω επιτροπής της Βουλής.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «στο αρχικό σκάνδαλο, του παράλληλου συστήματος καταγραφής στοιχείων και της συσκότισης των προβλημάτων διαχείρισης της πανδημίας προστέθηκε ένα ακόμη: η προσπάθεια του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού, προφανώς εν γνώσει του, να ματαιώσει με βάναυσο τρόπο δημοσιογραφική έρευνα, πράγμα που συνιστά κατάφωρη προσβολή της ελευθεροτυπίας και παραβίαση του άρθρου 14 του Συντάγματος»