Έγγραφη οδηγία με αποδέκτες το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων ώστε να δηλωθούν στη λίστα για εμβολιασμό έστειλε την Πέμπτη 17/12 το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, που ζητάει την παράταση της προθεσμίας που λήγει σήμερα 18/12.

Αυτό γιατί εκτιμά πως το μικρό χρονικό περιθώριο «Δημιουργεί κλίμα εξαναγκασμού με αποτέλεσα να προβληματίζονται πολλοί συνάδελφοι».

Όπως αναφέρει σε έγγραφο που έστειλε προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας: «Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον εμβολιασμό του Υγειονομικού Προσωπικού. Χάσαμε πολλούς συναδέλφους σε αυτόν τον πόλεμο και άλλοι πολλοί δίνουν την μάχη για την ζωή διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Θέλουμε να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον τραγικό απολογισμό. Όμως για να επιτύχει ο καθολικός εμβολιασμός του προσωπικού θα πρέπει να υπάρξουν προσεκτικοί χειρισμοί από την μεριά των διοικήσεων των Νοσοκομείων και του Υπουργείου Υγείας».

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τα εξής: «Ως εκ τούτου προτείνουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα να μην ισχύσουν οι πιεστικές ημερομηνίες δήλωσης εμβολιασμού. Οι Επιτροπές Λοιμώξεων να ενημερώσουν το προσωπικό για την ανάγκη εμβολιασμού. Έτσι θεωρούμε ότι θα πειστεί το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού και θα εμβολιαστεί, για καλό δικό μας και των ασθενών».