Δύο ανήλικα αδέρφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι μπήκαν κρυφά στην αυλή μονοκατοικίας για να ληστέψουν τον υπερήλικα ιδιοκτήτη. Ο άτυχος 86χρονος, που έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο ίδιο του το σπίτι, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα, λίγες ώρες αργότερα από τα βαριά χτυπήματα των δραστών. Οι δυο έφηβοι τον χτύπησαν βάναυσα στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των Αρχών, την ίδια ώρα που οι ανήλικοι λήστευαν τον 86χρονο η 45χρονη γιαγιά και ο 40χρονος παππούς τους «φιλούσαν τσίλιες». Η διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών για τη ληστεία οδήγησαν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών στο σπίτι που διέμεναν παράνομα οι παππούδες των παιδιών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.