Στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση 5G μέσω δικτύου του OTE Group of Companies (HTO) κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges, την επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, κα Dominique Leroy και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Η πρώτη βιντεοκλήση 5G πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κυριάκου Πιερρακάκη ενώ πραγματοποιήθηκαν και τέστ ταχυτήτων mobile internet, όπου οι ταχύτητες του COSMOTE 5G ξεπέρασαν το 1Gbps.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, ο Όμιλος ΟΤΕ θα στηρίξει τη δυναμική πορεία της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή, με τις τεχνολογικές υποδομές που δημιουργεί και τα έργα ICT που υλοποιεί, ενώ επιβεβαιώθηκε η δέσμευση για το επενδυτικό του πλάνο την επόμενη τετραετία, κυρίως για δίκτυα 5G και FTTH.

Την αξία της επένδυσης και τα οφέλη της τόνισαν τόσο ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός που είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη λειτουργία του 5G μέσα από την μεταξύ τους βιντεοκλήση.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Πρωθυπουργού στα 372 εκατομμύρια ευρώ που έφερε στα ταμεία η δημοπράτηση των συχνοτήτων καθώς και στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες.