Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώνει στις 14:00 ο Νίκος Δένδιας, σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο κ. Δένδιας στη 2η Διάσκεψη για θέματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, χαρακτήρισε απαραίτητες τις αμερικανικές κυρώσεις για να υπογραμμιστεί ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια, όχι μόνο με την απόκτηση των S-400, αλλά με όλη τη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης στην παρέμβασή του ο υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε την Τουρκία να επιτρέψει να περάσει μια περίοδος ηρεμίας και τόνισε πως η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για έναν εποικοδομητικό διάλογο εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου σχετικά με τη μόνη διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως μετά τις αποφάσεις των ΗΠΑ και τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει μια περίοδος ηρεμίας που θα επιτρέψει την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών.

Σχετική Είδηση: Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη για διάλογο σχετικά με υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ αν η Τουρκία σταματήσει τις προκλήσεις