Υπό τον φόβο της έλευσης του τρίτου κύματος  της πανδημίας καθώς τα νέα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 50% την τελευταία εβδομάδα , Ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από το σύστημα υγείας να μην  ανακοινώσει σήμερα την μετακίνηση ορισμένων περιοχών από την βαθμίδα 3 στην 2, ενώ οι υπουργοί του, προειδοποιούν για απειλή ταραχών στις πόλεις της κατηγορίας 3.

Οι επικεφαλής του NHS κάλεσαν χθες το βράδυ τον Πρωθυπουργό να επιδείξει «εξαιρετική προσοχή» και προέβλεψαν  ότι οι χαλαρωτικοί περιορισμοί στην Αγγλία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα τρίτο κύμα του ιού.

Χθες το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 25.161 νέες περιπτώσεις κορονοϊού ενώ οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση κατά  14% αυτή την εβδομάδα, με 612 νέα θύματα να αναφέρονται σε σύγκριση με 533 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουιτι κάνει σαφές  ότι όσο περισσότερη επαφή μεταξύ περισσότερων ανθρώπων λαμβάνει χώρα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος και η αύξηση της κλίμακας των νοσοκομειακών θανάτων ενώ θα κατακλυστεί  το NHS με χιλιάδες ασθενείς .  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα διακινδυνεύσει να κοστίσει ζωές – όταν ο εμβολιασμός για τους πιο ευάλωτους έχει ήδη ξεκινήσει . Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία 140.000 εμβολιάστηκαν την πρώτη εβδομάδα, αλλά ο στόχος των Χριστουγέννων «εκατομμύρια» είναι πιθανό να χαθεί καθώς υπολογίζεται ότι λιγότερα από 400.000 άτομα θα έχουν εμβολιαστεί  έως τις 25 Δεκεμβρίου

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι ο πρωθυπουργός «θέλει και το χριστουγεννιάτικη πίτα ολόκληρη  και τον σκύλο χορτάτο», Τρομοκρατημένος από το ενδεχόμενο μιας δημόσιας αντίδρασης .

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου