Μείωση ενοικίου 80% για Ιανουάριο και Φεβρουάριο – Επωφελούνται πάνω από 200.000 επιχειρήσεις

0
40

Όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές μετά τις 16 Δεκεμβρίου, καλύπτει η ρύθμιση για μείωση του ενοικίου κατά 80% για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Το κόστος του ενοικίου επιμερίζεται κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση.

Περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης, λιανεμπορίου, αθλητισμού και πολιτισμού αναμένεται να επωφεληθούν από τη μείωση κατά 80% στο ενοίκιο που θα πληρώσουν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Το 20% του ενοικίου θα καταβάλλουν οι επιχειρήσεις:

* λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με το σύστημα «παράδοσης εκτός»

* εστίασης, ακόμα κι εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων

* τουρισμού (ξενοδοχεία, υπηρεσίες μεταφορών)

* πολιτισμού & αθλητισμού,

* κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου.

«Είναι ο μόνος τρόπος να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις»  τονίζει ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς ζήτησε » η εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων να γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά με την υποβολή των δηλώσεων covid και όχι μετά από μήνες».

Οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, θα πληρώνουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για όσο διάστημα βρίσκονται σε αναστολή.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης το οποίο φέτος θα είναι διευρυμένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου, Μαίρη Σκανδάλη, ‘Ακης Αθανασόπουλος