Ρεβεγιόν στο σπίτι θα κάνουμε φέτος και μάλιστα με περιορισμένο αριθμό ατόμων, καθώς δεν προβλέπεται να ανοίξει η εστίαση. Μάλιστα, σε όσα ξενοδοχεία μείνουν ανοικτά οι πελάτες θα εξυπηρετηθούν με room service και όχι στα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Τα δέματα βεβαίως από το χωριό δεν σταματούν να έρχονται με τα ΚΤΕΛ.

Όσοι επιλέξουν τις εορταστικές ημέρες να βρεθούν σε κάποιο ξενοδοχείο, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τις γιορτάσουν μέσα στο δωμάτιό τους.

Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα λειτουργήσουν. Οι κρατήσεις σε δωμάτια και σουίτες πολλών ξενοδοχείων της Αθήνας κι όχι μόνο ακυρώνονται, όπως και τα προγραμματισμένα ρεβεγιόν, καθώς θα υπάρχει μόνο room service.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπεται μόνον στους διαμένοντες η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service). Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις από νομό σε νομό γέμισε τα ΚΤΕΛ με πακέτα δώρων. Στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότερες θέσεις μέσα στα ΚΤΕΛ είναι άδειες σε αντίθεση με τους χώρους των αποσκευών που είναι ασφυκτικά γεμάτοι…

Ευχή όλων του χρόνου να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και να βρεθούμε ξανά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Αθανασία Σταματοπούλου