Ρολά ανέβασαν από σήμερα τα καταστήματα περιποίησης άκρων, μία ημέρα μετά τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 21.00 μ.μ, και οι πελάτες θα πρέπει να στέλνουν τον αριθμό 2 στο 13033.  Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα για το πολυπόθητο κλείσιμο των ραντεβού.

Η αποτίμηση πάντως της πρώτης ημέρας λειτουργίας των κομμωτηρίων ήταν θετική, ενώ, στις περισσότερες επιχειρήσεις, δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού μέχρι τα Χριστούγεννα. Γυναίκες και άνδρες ζητούν να είναι το πρώτο ραντεβού της ημέρας, ώστε να μην έχει εξυπηρετηθεί κάποιος πριν από αυτούς, καθώς έτσι αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου, αν και η λίστα αναμονής είναι πολύ μεγάλη, η κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα τις ημέρες προ των εορτών των προηγούμενων χρόνων. Τα μέτρα προστασίας τηρούνται αυστηρά.

Την ίδια ώρα, «σταυρόλεξο» συνεχίζει να αποτελεί  για το λιανεμπόριο το νέο μέτρο της παράδοσης-παραλαβής των προϊόντων εκτός του καταστήματος. Η αγορά άρχισε δειλά-δειλά να κινείται, αλλά με ενστάσεις, παρατηρήσεις και αμφιβολίες, από όλες τις πλευρές.

Πωλητές και καταναλωτές επισημαίνουν ότι έχουν ανακύψει πρακτικά ζητήματα στη λειτουργία του click away, όπως με τις επιστροφές προϊόντων, ενώ τα περισσότερα καταστήματα δεν διαθέτουν e- shop.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΡΛΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ