Η ιορδανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (JFDA) ανακοίνωσε ότι έδωσε άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech, ανοίγοντας τον δρόμο για τον εμβολιασμό κατά της νόσου στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

Ο γενικός διευθυντής της JFDA Νίζαρ Μέιντατ δήλωσε στο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε όλα τα στάδια της διαδικασίας που απαιτείτο για την χορήγηση της άδειας, προκειμένου να εγκριθεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο στη χώρα.

Ο Ιορδανός αξιωματούχος σημείωσε ότι άλλες μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να επιτραπεί η χρήση κι άλλων εμβολίων που έχουν παρασκευαστεί από δύο εξειδικευμένες εταιρείες. Οι ιορδανικές υγειονομικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει παλαιότερα ότι είχαν επαφές με τη βρετανική AstraZeneca και την αμερικανική Johnson & Johnson.

Η Ιορδανία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 262.477 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 3.407 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας Νάζιρ Ομπέιντατ είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι η χορήγηση του εμβολίου θα είναι δωρεάν για τους Ιορδανούς και τους ξένους που διαμένουν στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP