Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Κορωνοϊός και κοινωνία – Τι συμβαίνει με τις γυναίκες” διοργανώνει σήμερα στις 16.00 μ.μ. η Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.  Αφορμή αποτέλεσε η νέα πραγματικότητα στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή που έφερε ο κορονοϊός για τις γυναίκες.

Τη συζήτηση θα προλογίσει η υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητα την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη, και γυναίκες-εκπρόσωποι παραγωγικών και ερευνητικών φορέων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης, Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα συμμετέχουν η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η γενική γραμματέας του Women in Business και μέλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Αγνή Μαριακάκη, η ερευνήτρια του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ” Αντιγόνη Δήμα, και η επίκουρη καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Βιλελμίνη Σοσώνη.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και από γυναίκες-εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, όπως και εμπειρογνώμονες.

Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η συνιδρύτρια της Οργάνωσης “WomenonTop” Στέλλα Κάσδαγλη.