Αυτοψία σε κομμωτήριο στο Ν. Ψυχικό για τα μέτρα κατά του κορονοϊού (Video)

0
10

Η ΕΡΤ1 κάνει αυτοψία σε κομμωτήριο στο Ν. Ψυχικό για τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Ο κ. Νίκος Μουχτάρου ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου καθώς και ο Κωνσταντίνος Ντελέζος υγιεινολόγος μίλησαν για τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας των κομμωτηρίων.

Οι πελάτισσες κατά την είσοδο τους στο κατάστημα αποχωρίζονται το παλτό τους, τα προσωπικά τους αντικείμενα και φορούν ένα ειδικό κιμονό μιας χρήσης το οποίο είναι αποστειρωμένο.

Το επόμενο βήμα είναι να περάσει η πελάτισσα στον χώρο εργασίας. Εάν ο χώρος εργασίας είναι κατειλημμένος τότε περιμένει στον χώρο αναμονής.

«Η χθεσινή ημέρα ήταν ευχάριστη για εμάς και αγχωτική γιατί είχαμε μεγάλο αριθμό πελατών που έπρεπε να εξυπηρετηθούν», ανέφερε ο Νίκος Μουχτάρου.

«Οι μπέρτες που φορούν οι πελάτισσες έχουν περάσει από θερμική απολύμανση άνω των 70 βαθμών που ο ιός δεν μπορεί να επιζήσει. Από τους πάγκους απομακρύνονται τα προσωπικά αντικείμενα των πελατών καθώς και περιοδικά. Στο κομμάτι των νυχιών έχουν τοποθετηθεί πλέξιγκλας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ντελέζος.

Τα μέτρα και οι κανόνες λειτουργίας των κομμωτηρίων είναι τα εξής:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
  • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
  • Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.