Δεν έχουμε καμία τάση διωγμού, προσβολής ή ταπείνωσης της Εκκλησίας. Το αντίθετο, τρέφουμε μεγάλο σεβασμό, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και στον Θάνο Σιαφάκα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι και η Εκκλησία θα δείξει κατανόηση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, θα πρέπει να δείξει την αναγκαία αυτοσυγκράτηση, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για την εξέλιξη της πανδημίας, εκτίμησε ότι θα χρειαστούμε ένα τρίμηνο από τον εμβολιασμό για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τονίζοντας ότι θα κάνουμε Πάσχα σε καλύτερες και πιο φυσιολογικές συνθήκες.

Σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι ο φόβος είναι ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν. Θα το αποφύγουμε σε μεγάλο βαθμό πρόσθεσε, θα βοηθήσουμε και την παραμικρή επιχείρηση να επιβιώσει.

Τέλος, για το Ταμείο Ανάκαμψης και σχετικά με τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι μαζί με τη μόχλευση, σε μια εξαετία, τα χρήματα αυτά θα δώσουν 140 δισ.