Στη διανομή εμβολίου κατά του κορονοϊού στρέφουν οι πάντες το βλέμμα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η χώρα θρηνεί 300.000 νεκρούς, περισσότερους κι από τα θύματα στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη βρίσκεται έξω από το «Τζορτζ Ουάσιγκτον», ένα από τα 6 νοσοκομεία της αμερικανικής πρωτεύουσας όπου αρχίζουν οι εμβολιασμοί. Από τα 14 νοσοκομεία της Ουάσιγκτον έχουν επιλέγει σε πρώτη φάση 6 και σταδιακά θα μπουν όλα στο πρόγραμμα των εμβολιασμών μαζί με τα φαρμακεία. Νωρίτερα έφτασε στο  «Τζορτζ Ουάσιγκτον» η πρώτη παρτίδα των 975 εμβολίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι νοσηλευτές είχαν βγει έξω παρά την βροχή και χειροκροτούσαν εμφανώς συγκινημένοι. Κάποιοι μάλιστα είχαν δακρύσει, εικόνες που αποτυπώνουν την ανακούφιση που επικρατεί στην χώρα για πρώτη φορά μετά από μήνες. Έχουν ήδη επιλέγει σε συνεννόηση με την δήμαρχο της πόλης και οι πέντε πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο. Θα είναι πυροσβέστες και νοσηλευτές από τα επείγοντα περιστατικά. Συνολικά η αμερικανική πρωτεύουσα θα λάβει σε αυτή την πρώτη φάση περίπου 6.800 εμβόλια, αριθμός που αποφασίζεται με βάση τον πληθυσμό της κάθε πολιτείας, εν προκειμένω της περιφέρειας της Ουάσιγκτον.

Αργότερα τη Δευτέρα θα έρθει στο «Τζορτζ Ουάσινγκτον» ο υπουργός Υγείας και στελέχη του Λευκού Οίκου για να στείλουν μήνυμα στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Το πρώτο εμβόλιο έγινε στη Νέα Υόρκη και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Σε νοσοκομείο του Κουίνς στις 9:20 το πρωί, σε νοσηλεύτρια από μονάδας εντατικής θεραπείας.