Το προσωπικό της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer Inc. είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για τη δυνατότητα διάθεσής του σύντομα στους Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα σχόλια διατυπώθηκαν σε έγγραφα που παρουσιάστηκαν πριν από τη συνεδρίαση των εξωτερικών εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη για να συζητήσουν εάν το εμβόλιο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρία BioNTech SE θα πρέπει να εγκριθεί για επείγουσα χρήση.

Η FDA αναμένεται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο εντός ημερών ή εβδομάδων

Το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε ότι κατά τα έγγραφα δεδομένα από 38.000 συμμετέχοντες στη δοκιμή του εμβολίου των Pfizer-BioNTech «δείχνουν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια».

Τα δεδομένα μετά από δύο μήνες παρακολούθησης από τη δεύτερη δόση του εμβολίου «υποδηλώνουν ένα ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, χωρίς να εντοπίζονται συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια που θα αποκλείουν την άδεια έκτακτης ανάγκης».