Σε επιφυλακή οι αρχές στην Πάτρα – Κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στην Πάτρα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, κατά τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, όπως είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη. Οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος καλούν τους πιστούς να γιορτάσουν από το σπίτι. Κεκλεισμένων των θυρών τελείται αυτή την ώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και ενημερώνουν τους πιστούς για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ενόψει του εορτασμού, ενω κορδέλες έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ιερού ναού για την αποτροπή συνωστισμού.

Ο εορτασμός είναι φέτος διαφορετικός λόγω της πανδημίας. Οι λειτουργίες γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, κυρίως τις ώρες που οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοιχτές για να μπορέσουν οι πιστοί να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν.

Το πάθημα μάς έγινε μάθημα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής Νεκτάριος Φαρμάκης επισημαίνοντας ότι υπάρχει συντονισμός όλων των τοπικών αρχών αλλά και της Εκκλησίας, η οποία με ευθύνη συμπεριφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο και γι’ αυτό έγκαιρα προέβη στην έκκληση να γίνουν τα πραγματα όπως γίνονται σήμερα. Ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα συμπεριφερθούν με την αντίστοιχη υπευθυνότητα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την Παρασκευή ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος σε μήνυμά του προς τους πιστούς και τον κλήρο