Ν. Χαρδαλιάς για τις περιοχές με το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο

Τις δεκαοχτώ περιοχές που ου παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ειδικότερα για την Πιερία, εξέφρασε ανησυχία, επισημαίνοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα αντί να σταθεροποιείται ή να μειώνεται, όπως σε άλλες περιοχές. Τόνισε εκ νέου ότι «η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία».

Οι 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές από τον κορονοϊό στη χώρα είναι οι ακόλουθες:

Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Έβρος, Σέρρες, Ροδόπη.

Αναφερόμενος στους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το τελευταίο τριήμερο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πραγματοποιήσει 189.710 ελέγχους και κατέγραψαν 4.963 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων σε όλη τη χώρα. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.129.850 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 13 επιχειρήσεις».

«Τηρούμε τα μέτρα όχι από τον φόβου του προστίμου αλλά γιατί έτσι θα σωθούν ανθρώπινες ζωές, θα προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην εορταστική περίοδο, λέγοντας ότι «φέτος οι γιορτές αυτές θα είναι διαφορετικές» ενώ επανέλαβε ότι «οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών δεν επιτρέπονται για όσο ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Θα γιορτάσουμε τις ονομαστικές εορτές των αγαπημένων μας προσώπων από μακριά» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ώστε «να τους προστατεύσουμε».