Κέρκυρα: Υπέρ της εισφοράς σε χρήμα για το πρώην Club Med και το Περιφερειακό

Την αποδοχή του αιτήματος της εταιρίας Corfu Gardens για μετατροπή της εισφοράς σε γη από την πολεοδόμηση της έκτασης του πάλαι ποτέ Club Mediterranne στη Δασιά, σε καταβολή χρηματικού ποσού περίπου 2,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε και που θα αποτελέσει οδηγό για την απόφαση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα, ζητά από την εταιρία ως ένδειξη καλής θέλησης να παραχωρήσει στο Δήμο 5 από τα 70 στρέμματα. Η κα κράτσα έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα σε μία εποχή κρίσης που δύσκολα γίνονται τέτοιες επενδύσεις, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος του Περιφερειακού άφησαν αιχμές για την απουσία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από τη συνεδρίαση. Ο πρώην περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, ζήτησε αναβολή της λήψης απόφασης μέχρι να έρθει η Μερόπη Υδραίου ή εκπρόσωπος του Δήμου να εισηγηθεί αφού εκπροσωπεί τους κάτοικους της περιοχής. Τάχθηκε, δε, κατά της εισφοράς σε χρήμα αντί γης από την εταιρία.

Γη και όχι χρήμα ζητά από την εταιρία ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καλούδης, ο οποίος προσκλήθηκε να εισηγηθεί το θέμα μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Μπάμπη Χαραλάμπους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Καλούδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό ζητά η πλειονότητα των Κερκυραίων αλλά και των κατοίκων της περιοχής, ζητώντας από τη Ρόδη Κράτσα να προκηρύξει τοπικό δημοψήφισμα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ιδιοκτήτης και των ξενοδοχείων ΙΚΟΣ Σταύρος Ανδρεάδης ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού μέσω τηλεδιάσκεψης, έκανε λόγο για απόλυτο σεβασμό της επικείμενης επένδυσης τόσο στο περιβάλλον όσο και στη στήριξη της περιοχής.

Καταπέλτης ήταν η ανακοίνωση του ΤΕΕ που, ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους, επιχειρηματολογεί σε ανακοίνωσή του γιατί δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η εισφορά σε χρήμα αντί γης. Αυτό υπογράμμισε ο εκ των εισηγητών του θέματος Μπάμπης Χαραλάμπους. Κατά της αλλαγής τάχθηκαν ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Παναγιώτης Ποζίδης, η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Αλέκος Μιχαλάς, ενώ ο πρώην περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου που αρχικά είχε συνταχθεί με το αίτημα των κατοίκων, άλλαξε άποψη και συμφώνησε να δώσει η εταιρία χρήμα αντί για γη.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης