Κέρκυρα: Μηδενικά κρούσματα για πρώτη φορά μετά από καιρό

Για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες δεν δόθηκαν κρούσματα κορονοϊού στην Κέρκυρα κατά την χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ.

Δύο θετικά τεστ ωστόσο υπήρξαν κατά τη διάρκεια των τεστ σε οδηγούς αυτοκινήτων που που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ απέναντι από την Περιφέρεια στις Αλυκές.

17 άτομα νοσηλεύονται συνολικά στο Γενικό Νοσοομείο με covid19 εκ των οποίων οι οχτώ προέρχονται από το χωριό των Αγίων Δέκα. Εξαιτίας των κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε μαζικά τεστ στο χωριό την περασμένη Παρασκευή.

Στο δικό της γνώριμο χώρο με τους ανθρώπους με τους οποίους ζει εδώ και πολλά χρόνια επέστρεψε συγκινημένη μία υπερήλικας ετών… 102, η οποία βγήκε νικήτρια από τη δύσκολη και επίπονη μάχη με τον κορονοϊό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε ηλικία ασθενή με Covid-19 στη χώρα μας η οποία κατόρθωσε και ξεπέρασε τη νόσο, μετά από νοσηλεία εβδομάδων και ισχυρά συμπτώματα. Είχε μεταφερθεί λόγω της πίεσης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας της Ηπείρου, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας μαζί με άλλους ηλικιωμένους που διέμεναν στο Γηροκομείο Ιωαννίνων και είχαν εντοπιστεί ως θετικοί πριν από μερικές εβδομάδες. Για το καλό αυτό νέο στις δυσάρεστες καθημερινά ειδήσεις για τον κορονοϊό, μίλησε στην ΕΡΤ η γιατρός της μονάδας Covid-19 του νοσοκομείου Αγγελική Πανδή.