Η Ζήνα Κουτσελίνη γράφει: Τα κλικ της ζωής: Σκλαβιά ή ελευθερία;

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, κι έτσι παραμένουν πιστοί στην αρχική τους συμπεριφορά, στα πάθη τους, στα λάθη τους. Δεν θα συμφωνήσω. Θεωρώ πως μπορούμε να αλλάξουμε, αρκεί να κατανοήσουμε τα αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα μας. Να συνειδητοποιήσουμε πως γινόμαστε αυτοκαταστροφικοί, πως με αυτή μας την στάση δημιουργούμε ανυπέρβλητα εμπόδια στους γύρω μας και πως, αν συνεχίσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε κάθε όριο μαζί τους, όσο κι αν μας αγαπούν.

Σκέφτομαι πόσες φορές στο παρελθόν, πριν αλλάξω ολοκληρωτικά, υπήρξα αυτοκαταστροφική χωρίς να το νιώθω. Έπαιζα άμυνα με κάθε χαρά της ζωής, με κάθε στιγμή που θα έβρισκα λίγες νότες ευτυχίας. Έπαιζα με τις αντοχές μου. Είναι εγωιστικό να θεωρείς πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, άρα ούτε εσύ. Έχεις ναρκισσιστική διάθεση, αν θεωρείς ότι, βλέποντας το είδωλό σου στον καθρέφτη, λες πόσο όμορφος είσαι, ενώ λίγο νωρίτερα τα έχεις σπάσει όλα μέσα στο σπίτι, έχεις τσακωθεί με όλους τους συνεργάτες σου, έχεις συμπεριφερθεί με απρέπεια στο ταίρι σου, έχεις αναστατώσει τον περίγυρο.

Δεν κοιτάζεις το μέσα σου, γιατί δεν θες να δεις την αλήθεια του και να προχωρήσεις σε αλλαγές. Κι όμως, μπορείς. Από την ίδια εκείνη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πως η εσωτερική και εξωτερική σου εικόνα πάλλονται, θα αλλάξεις αν το επιθυμείς. Μέσα σου βράζεις και είσαι έτοιμος να διαπράξεις κάθε κακό, ενώ εξωτερικά έχεις μια ζηλευτή αγγελική ομορφιά.

Εγώ ένιωθα πως έτσι έμαθα, έτσι τα κατάφερα, οι δυσκολίες με έκαναν δυνατή, και πως έπρεπε να νιώθω και τυχερή που επιβίωσα και επιβιώνω

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.