Διαδικτυακή εκδήλωση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Λάρισας διοργανώνει τη δεύτερη συνάντηση του κύκλου συζητήσεων «Νέοι Ερευνητές συζητούν για την Αντίσταση» που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 17.00.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επιδιώκει να δώσει τον λόγο σε νέους επιστήμονες για να αναδείξουν το έργο τους και τον τρόπο, που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την περίοδο της Αντίσταση, με την προσδοκία η κάθε εισήγηση να γίνει αφορμή για μία γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισηγητής Μανώλης Πέπονας θα αναπτύξει το θέμα «Η 24η Μεραρχία Pinerolo: Οργάνωση, πολεμικές επιχειρήσεις και εγκλήματα πολέμου».

Η δράση της Μεραρχίας Pinerolo στη Θεσσαλία αποτελεί μια σημαντική πτυχή της κατοχικής περιόδου στην Ελλάδα. Με τη συγκεκριμένη ομιλία θα λάβει χώρα μια προσπάθεια ανασκόπησης και επαναδιαπραγμάτευσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι Ιταλοί εναντίον του ΕΛΑΣ, καθώς επίσης και των εγκλημάτων πολέμου στα οποία συμμετείχαν. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθεί ο χαρακτήρας της ιταλικής κατοχής, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής.

Επειδή οι συζητήσεις διεξάγονται μέσω της πλατφόρμας zoom, όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα στη συσκευή τους. Για τη διευκόλυνση όσων δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, όλες οι συναντήσεις θα καταγραφούν και σύντομα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο για να είναι προσιτές σε όλους.

Πληροφορίες σύνδεσης: />
Meeting ID: 634 653 4176

Passcode: 7uUPf8