• Αρχική
  • Life Style
  • Ράνια Κωστάκη: «Από τα 18 μου μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία»

Ράνια Κωστάκη: «Από τα 18 μου μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία»

Εξομολόγηση καρδιάς έκανε η Ράνια Κωστάκη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να κάνει το δικό της παιδί και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από τα 18 της!

Η ραδιοφωνική παραγωγός, με αφορμή την συνέντευξη θέλησε να μιλήσει έτσι ώστε να βοηθήσει και τις γυναίκες που βρίσκονται στη θέση της και τις ρωτάνε συνέχεια για το πότε θα κάνουν παιδί, όπως ρωτάνε και την ίδια. 

Όσον αφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξήγησε πως έχει ενδομητρίωση, μια ύπουλη πάθηση που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή και όπως της είπε ο γιατρός στο τελευταίο χειρουργείο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορέσει να κάνει δικό της παιδί. 

Ωστόσο, η ίδια θέλει ν' αποκτήσει ένα παιδί και έτσι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για υιοθεσία, παρά το γεγονός ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. 

«Από τα 18 μου μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία. Τώρα κοντεύω στα 40. Πρόσφατα έκανα το έβδομο χειρουργείο. Μετά το τελευταίο ο γιατρός μου είπε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη μπορέσω να αποκτήσω παιδί. Αυτή η πάθηση που έχω είναι ενδομητρίωση και αυτή τη στιγμή υποφέρουν από αυτή την πάθηση 180 εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Εγώ έχω την πιο επιθετική μορφή της και ουσιαστικά κάνει επίθεση σε όλο το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Ακόμη κι αν χειρουργηθείς μπορεί να ξαναεμφανιστεί ακόμη και μέσα σε ένα μήνα.

Ο εχθρός της πάθησης αυτής είναι η εγκυμοσύνη. Αν φτάσεις στο τελικό στάδιο αναγκαστικά φτάνεις στη διαδικασία, αν δεν έχεις καταψύξει ωάριο, να δανειστείς. Δε θα μπω στη διαδικασία νέων φαρμάκων και ορμονοθεραπείας για να κάνω παιδί. Θα προτιμήσω την υιοθεσία. Μπορεί να φαίνεται πως το αντιμετωπίζω ψύχραιμα αλλά πονάω ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.