• Ντέμι Μουρ: Η Sun λέει ότι ο βιαστής της ήταν ελληνικής καταγωγής

    Ντέμι Μουρ: Η Sun λέει ότι ο βιαστής της ήταν ελληνικής καταγωγής

  •  Αντρέας Γεωργίου:  «Μετά το δίμηνο τα ξαναλέμε»

    Αντρέας Γεωργίου: «Μετά το δίμηνο τα ξαναλέμε»

  • Ναταλία Τσαλίκη: «Συγκρούστηκα κι έφυγα από το σπίτι μου»

    Ναταλία Τσαλίκη: «Συγκρούστηκα κι έφυγα από το σπίτι μου»

Eταίροι: Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα

«Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα» διαμηνύουν κοινοτικοί αξιωματούχοι στον απόηχο της παραδοχής του Μαξίμου ότι έχει κλείσει μόνο το 1/3 των προαπαιτουμένων.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, «το μήνυμα που πέρασε στον κ. Τσακαλώτο την προηγούμενη εβδομάδα που βρισκόταν στις Βρυξέλλες ήταν ξεκάθαρο και δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω αποσαφηνίσεις. Τότε, στο περιθώριο του Eurogroup παρουσιάστηκε στον κ. Τσακαλώτο η κοινή θέση των θεσμών, που δεν ήταν άλλη από τη λήψη μέτρων άμεσα, με ισχύ μετά τη λήξη του προγράμματος στους τομείς του ασφαλιστικού και στη μείωση του αφορολόγητου».

«Αυτά που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να επιταχύνει τον ιδιαίτερα αργό ρυθμό υλοποίησής τους. Γι’ αυτό, δεν είναι τυχαίες και οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, που είπε χαρακτηριστικά πως «οι επόμενες εκταμιεύσεις εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Πάντως, οι θεσμοί δεν αποκλείεται να στείλουν στην Αθήνα επιστολή που να περιγράφει πιο αναλυτικά αυτό το πλαίσιο των προϋποθέσεων που θα επιτρέψει την επιστροφή των εκπροσώπων τους στην Αθήνα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου.

«Eμπρόθετα η κυβέρνηση δεν κλείνει ένα ποσοστό των μέτρων είναι έτοιμα, αλλά δεν υπογράφονται» υποστήριξε πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, με αφορμή την παραδοχή του Μαξίμου ότι έχει κλείσει μόνο το 1/3 των προαπαιτουμένων.