Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστά προϊόντα και προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους

Για προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους στην υγεία προειδοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Για προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους στην υγεία προειδοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση τριών προϊόντων και καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν ή αν τα έχουν ήδη να μην καταναλώσουν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα Vitalman, Dame Max και Catuaba. 

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής και διακινήθηκαν μέσω Διαδικτύου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται πώλησή τους και από καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής/φυτοθεραπείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη μη δηλωθείσα φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη.

Η ταδαλαφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», τονίζει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μη τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Ο ΕΟΦ υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.