• Αρχική
  • Πολιτική
  • Γεροβασίλη:Eίναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση

Γεροβασίλη:Eίναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση

 Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να βοηθήσει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

 
Στο ερώτημα αν η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά συνδέεται με το σενάριο εκλογών, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε:
 
 
«Αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν δύο σημαντικές ελαφρύνσεις σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων τα τελευταία χρόνια. Οι συνταξιούχοι είχαν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται 11 φορές, με τεράστια απώλεια των εσόδων».
 
Και πρόσθεσε: «Σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει ένα πλεόνασμα άνω του 1 δισ. είναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, όχι όλους, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που στηρίζουμε και επιστρέφουμε αυτά, τα οποία οφείλουμε να επιστρέψουμε από μία διαδικασία που έμειναν ως πλεόνασμα και ταυτοχρόνως στα νησιά μας, τα οποία βεβαίως αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από το προσφυγικό -και το αναγνωρίζουμε όλοι- οφείλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές στήριξης».