• Αρχική
  • Πολιτική
  • Κυνικός ο Γερμενής για Φύσσα : Χτυπήθηκαν δύο παρέες και χάθηκε μία ζωή

Κυνικός ο Γερμενής για Φύσσα : Χτυπήθηκαν δύο παρέες και χάθηκε μία ζωή

Πολιτική χαρακτήρισε τη δίωξή του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Όταν ο κατηγορούμενος έφτασε στο κεφάλαιο της δολοφονίας του Παύλου Φύσα, μίλησε για έναν «ηλίθιο» και για δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός».

«Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τί έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα», ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει μάθει τί έχει συμβεί.

Η συνομιλία με την πρόεδρο

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τί γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

«Μύθος» το βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή

Ο Γ. Γερμενής υποστήριξε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι διώκεται «καθαρά πολιτικά».

Υποστήριξε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας πως είναι προσωπικό ζήτημα.

Όσο για την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νικ. Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχής δήλωση που δημιούργησε αίσθηση».

Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι…».

Ο κ. Γερμενής κάποιες στιγμές υπήρξε προκλητικός απέναντι στην έδρα.

«Εχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω» ήταν το σχόλιο του με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να απαντά «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου».

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη με τις απολογίες πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.