• Αρχική
  • Πολιτική
  • Απελευθερώνουμε τη ΔΕΗ από το ζουρλομανδύα του νόμου για τις ΔΕΚΟ

Απελευθερώνουμε τη ΔΕΗ από το ζουρλομανδύα του νόμου για τις ΔΕΚΟ

Η ΔΕΗ Θα πάψει να υπάγεται στο νόμο για τις ΔΕΚΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ανακοίνωσε και πρόγραμμα στοχευμένων εθελούσιων εξόδων στην εταιρείας.

«Θα φέρουμε νόμο που θα απελευθερώνει τη ΔΕΗ από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ. Χρειάζονται 2,5 χρόνια για προσλήψεις είναι τρέλα αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι την άλλη εβδομάδα αναμένουμε την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της Ernst & Young για τη ΔΕΗ, και σε αυτή ελπίζω πως θα αποτυπώνεται η προσπάθεια για την ανάταξη της εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι λιγνιτικές μονάδες θα ξεκινήσουν να κλείνουν πριν από το τέλος του α’ εξαμήνου του 2020, ενώ χαρακτήρισε ντροπή το μερίδιο 3% της αγοράς που κατέχει στις ΑΠΕ η ΔΕΗ. Παράλληλα, θα προχωρήσουν η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

«Υπάρχει απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Δίκτυα και ΔΕΠΑ Εμπορία» πρόσθεσε, αναγγέλλοντας σχετικό νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΗ που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου.

Για τη λεγόμενη σκευωρία της Novartis και τη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, ο υπουργός σημείωσε ότι «επελέγη μια μέθοδος για να μη δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου, γιατί δε θέλαμε να κρατούμε αυτό το θέμα 2 – 3 χρόνια ανοιχτό… Θέλουμε η Ελλάδα να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».