• Αρχική
  • Πολιτική
  • Στη Βουλή η δικογραφία για Novartis – Πάει (;) για εξεταστική ο Μητσοτάκης

Στη Βουλή η δικογραφία για Novartis – Πάει (;) για εξεταστική ο Μητσοτάκης

Εντός της ημέρας θα φτάσει ο φάκελος της υπόθεσης Novartis στη Βουλή.

Οι καταγγελίες – μετά τις καταθέσεις των κ. Σαμαρά,, Αβραμόπουλου και Αγγελή – για εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων, αναμένεται να πυροδοτήσουν νέα σκληρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων, καθώς αφενός είχε διαμηνύσει από τη ΔΕΘ πως δεν προτίθεται να μετατρέψει τη Βουλή σε «βιομηχανία εξεταστικών», αφετέρου είχε μιλήσει για ξεκάθαρη «πολιτική σκευωρία».

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

 «Εάν υπάρχουν ζητήματα διερεύνησης του πώς στήθηκε αυτή η σκευωρία αυτό πάλι αφορά την Δικαιοσύνη και ενδεχομένως να αφορά τη Βουλή. Αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα. Εάν προκύψει κάτι, αν κάποιος φάκελος έρθει στη Βουλή προς περαιτέρω διερεύνηση, θα μπορώ να απαντήσω και πιο συγκεκριμένα», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Δείχνουν» εξεταστική Πέτσας, Γεραπετρίτης και Θεοδωρικάκος

Προς την οδό της εξεταστικής δείχνουν με δηλώσεις τους κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

«Εξετάζουμε το εάν υπάρχει σκευωρία για την Υπόθεση Novartis για πολιτικά πρόσωπα. Αυτό όμως είναι θέμα της Βουλής» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Σκάι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η υπόθεση να μην διερευνηθεί, εαν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος πολιτικών προσώπων» δήλωσε στον Alpha 98,9 FM, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Με θρασύτατο τρόπο η προηγούμενη κυβέρνηση κρέμασε δέκα ανθρώπους στα μανταλάκια, ανάμεσά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Και μάλιστα, ξεδιάντροπα τότε, την επομένη ενός μεγάλου συλλαλητηρίου που είχε γίνει στο κέντρο της Αθήνας για το ζήτημα της Μακεδονίας μας, ο τότε υπουργός ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε πει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση αυτής της υπόθεσης. Oι Έλληνες θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο Σκάι.