• Αρχική
  • Πολιτική
  • Βαρουφάκης: Αν δεν ηχογραφεί το Eurogroup ο Σταϊκούρας πρέπει να τον εγκαλέσετε

Βαρουφάκης: Αν δεν ηχογραφεί το Eurogroup ο Σταϊκούρας πρέπει να τον εγκαλέσετε

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για όλα και σήμερα και αναφέρθηκε τόσο στις περίφημες ηχογραφήσεις που έκανε στα Eurogroup, όσο και για την ταινία του Κώστα Γαβρά που έχει βασιστεί στο βιβλίο του «Ενήλικοι στο Δωμάτιο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε ότι έκανε νόμιμα έκανε τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup και επέμεινε επίσης πως δεν υπάρχει υπουργός που δεν το κάνει. Παρά το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες είχε πει ότι το σκέφτεται να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις αυτές, σήμερα είπε πως δεν έχει το δικαίωμα να τις δημοσιοποιήσει.

Για την ταινία είπε ότι πέρασε με τον Κώστα Γαβρά τέσσερα μερόνυχτα, από τις 8 το πρωί μέχρι μετά τα μεσάνυχτα και άκουσαν όλες του τις ηχογραφήσεις. Μάλιστα είπε ακόμα ότι θα έβλεπε την ταινία μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είπε ακόμα ότι η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθ’ όλα νόμιμη, βάσει και απόφασης του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, είπε με νόημα: «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω, δεν υπήρχε υπουργός Οικονομικών που δεν το έκανε και δεν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Σταϊκούρας το κάνει και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να τον εγκαλέσετε».