• Αρχική
  • Πολιτική
  • Αντιδράσεις Τσίπρα για τις τροπολογίες: Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια

Αντιδράσεις Τσίπρα για τις τροπολογίες: Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εισαγωγή δύο τροπολογιών στο διυπουργικό πολυνομοσχέδιο, και μάλιστα λίγα μόλις λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας.

. Η κίνηση αυτή, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως καταργεί τον πυρήνα της φιλοεργατικής του πολιτικής ως κυβέρνηση, προκάλεσε και την έξοδο του κόμματος από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε αργότερα, με μήνυμα του πως οι διαδικασίες αυτές είναι ουσιαστικά «κατά παραγγελία του ΣΕΒ», ενώ η ίδια η κυβέρνηση «δεν τολμά να υπερασπιστεί τις επιλογές της.Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια» τόνισε.

«Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ» κατέληξε.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού:

«Τροπολογίες, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση. Καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

Και νομοθετούν καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια.

Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία με μήνυμα της στο twitter, στο οποίο χρησιμοποίησε το hastag #τροπολογία_πραξικόπημα τόνισε πως ο κ. Βρούτσης προσπαθεί να καταργήσει δύο κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής,εκτός διαδικασίας ο κ Βρούτσης επιχειρησε να καταργήσει 2 κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που έκανε η κυβέρνηση #Σύριζα για το αιτιολογημένο των απολύσεων & για την προστασία τωνεργαζομένων σε εργολαβίες. #τροπολογία_πραξικόπημα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Με τροπολογία της τελευταιας στιγμής,εκτός διαδικασίας ο κ Βρούτσης επιχειρησε να καταργήσει 2 κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που έκανε η κυβέρνηση #Σύριζα για το αιτιολογημένο των απολύσεων & για την προστασία των εργαζομένων σε εργολαβίες. #τροπολογία_πραξικόπημα

Για «(ν)τροπολογία» κάνει λόγο με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, κοινοποιώντας τα μέτρα που είχαν ζητήσει οι εργοδότες και υλοποιούνται με τις τροπολογίες που κατέθεσε την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση.

«Στις 16:32 το δημοσίευμα που προλειαίνει το έδαφος, στις 17:30 κατατιθεται η σχετική (Ν)τροπολογία. Σύμπτωση θα είναι…» ανέφερε.