Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Το πολιτικό «θερμόμετρο» ανέβηκε χτες, με την κυβέρνηση να μιλά για σκάνδαλο και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «σκευωρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρείας, τα οποία θα κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά περίσταση.

Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος ενός πολιτικού προσώπου -του Ανδρέα Λοβέρδου- για την περίοδο 2011-2012. Έτσι, ζητείται η άρση της ασυλίας του προκειμένου να κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση.

Παράλληλα, στο αρχείο τίθεται η υπόθεση τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο όσο και για τους Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την επιφύλαξη πως μπορεί να υπάρξουν νεότερα στοιχεία στο μέλλον.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για ακόμη πέντε πολιτικά πρόσωπα: τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.