• Αρχική
  • Πολιτική
  • Νέα στοιχεία για Πετσίτη: Ηταν ήδη συνεργάτης του Λαυρεντιάδη όταν ο Παππάς τον έβαλε στο Μαξίμου

Νέα στοιχεία για Πετσίτη: Ηταν ήδη συνεργάτης του Λαυρεντιάδη όταν ο Παππάς τον έβαλε στο Μαξίμου

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη στα υπόγεια του Μαξίμου και τις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά.

Αποκαλυπτικά στοιχεία δείχνουν πως ο Πετσίτης ανέλαβε να εκπροσωπεί φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μόλις έναν μήνα πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015.

Με απλά λόγια, όταν ο Ν. Παππάς τον έβαλε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο «Μανόλο» ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη!

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να αποσυνδέσει την παρουσία Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρεντιάδη υποστηρίζοντας πως η υπόθεση Πετσίτη αφορά «συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών».

Και το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι οι δικηγόροι αυτοί «τυγχάνουν» στελέχη της δικηγορικής φίρμας του Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί.

Μα απλά λόγια αυτό που πλέον αποδεικνύεται πολλαπλώς και περίτρανα, είναι πως τοποθετώντας τον στενό του φίλο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παππάς έβαλε στο πρωθυπουργικό μέγαρο ολόκληρο το σύστημα Λαυρεντιάδη.

Την Τετάρτη ο Νίκος Παππάς δήλωσε στον ρ/σ Νews 24/7 πως ο πρώην στενός συνεργάτης του μεταπήδησε από το Μέγαρο Μαξίμου στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάσθηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς θέλοντας να δείξει πως ο ίδιος δεν ευθύνεται για τα μετέπειτα «νταραβέρια» του Πετσίτη.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που υποστηρίζει ο κ. Παππάς και από τα ντοκουμέντα προκύπτει πως το κουβάρι Πετσίτη έχει αρχίσει μόλις να ξετυλίγεται.

Δυστυχώς για τον κ. Παππά, ο Πετσίτης ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη πριν αρχίσει να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και αυτό βεβαίως το ήξεραν όλοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπιστοσύνη του Λαυρεντιάδη στο πρόσωπο του Πετσίτη προέκυπτε από το γεγονός πως ο στενός φίλος του Νίκου Παππά είχε αναλάβει να εκπροσωπεί στην Ελλάδα, τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, που παραμένουν διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore του Λαυρεντιάδη.

Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, ενώ ο Σωτηράκης Παναγιώτου, ο οποίος έχει αποδειχθεί το δεξί χέρι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε πλήθος σκοτεινών υποθέσεων, ήταν μέχρι πρόσφατα διευθυντής της APLAW Services Limited.

Αποκαλυπτικά στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών φορολογικών Αρχών τα οποία παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα 4/04/2019 το Newsbomb.gr, ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των Παναγιώτου και Πιερή στις 23 Δεκεμβρίου 2014, ήτοι 33 ημέρες πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2015. Δηλαδή ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη, λίγες εβδομάδες πριν εγκατασταθεί στο Μαξίμου.

Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους… ο Πετσίτης ήταν έμμισθος των δικηγόρων του Λαυρεντιάδη ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2015.

Ταχύτατα έγινε ο άνθρωπος τους στην Ελλάδα, όχι μόνον δηλώνοντας το σπίτι του στην Καισαριανή ως την επαγγελματική τους έδρα, αλλά εκπροσωπώντας εκείνους και τον Λαυρεντιάδη σε συναντήσεις στη ΔΕΠΑ και φέρνοντας μεγάλα πακέτα στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που είχαν συστήσει οι Παναγιώτου και Πιερής.

Έκθετος ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς, είτε αποκρύβει, είτε αγνοεί το ότι ο Πετσίτης μπήκε στο Μαξίμου έχοντας ήδη συνεργασία με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη.

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ήταν και συνεργάτες του φίλου του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου, το πιο λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως ο υπουργός γνώριζε για αυτή την επαγγελματική σχέση. Και αυτό είναι το πιο λογικό να υποθέσει κανείς διότι η συνεργασία είχε αναπτυχθεί μεταξύ δύο κοινών του φίλων.

Στην περίπτωση που ο Νίκος Παππάς έχει εξαπατηθεί από τον Μανώλη Πετσίτη και τον Αρτέμη Αρτεμίου για το χρόνο έναρξης της συνεργασίας τους, θα περίμενε κανείς πως ο υπουργός θα στραφεί εναντίον και των δύο, καθώς τον εξέθεσαν δημοσίως, οδηγώντας τον να υποστηρίζει ανακριβή γεγονότα.

Διότι είναι ανακριβές πλέον να λέγεται πως ο Μανώλης Πετσίτης κατέστη «ιδιώτης» και «εκπρόσωπος εταιρειών με τις οποίες συγκρούσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» μετά το 2015, όταν ήδη από το 2014 ο φίλος του είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με τα στελέχη της APLAW Services Limited.

Μαζί με τον κ. Παππά έχουν εκτεθεί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησαν δημοσίως την επιχειρηματολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Δεδομένου λοιπόν ότι ο Πετσίτης ήταν μέσα στο Μαξίμου και ως συνεργάτης του κ. Παππά και ως εκπρόσωπος συμφερόντων του Λαυρεντιάδη, θα πρέπει να πέσει άπλετο φως και να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες.

Αφενός διότι η ραγδαία διόγκωση του χρέους της ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, ξεκίνησε ακριβώς εκείνη την περίοδο, αφετέρου διότι ο Πετσίτης βρέθηκε αμέσως μετά να λαμβάνει επιταγές συνολικού ύψους 200.000 ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του Λαυρεντιάδη, για άγνωστες μέχρι και σήμερα υπηρεσίες.