• Αρχική
  • Πολιτική
  • Τσίπρας: Υπήρχε κι' άλλος δρόμος από αυτόν της αιώνιας λιτότητας και της επιτροπείας

Τσίπρας: Υπήρχε κι' άλλος δρόμος από αυτόν της αιώνιας λιτότητας και της επιτροπείας

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι «οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά για την ελληνική κοινωνία. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε κι' άλλος δρόμος από αυτόν της αιώνιας λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, η οποία όπως είπε, συνεχώς καταστροφολογεί. «Ευτυχώς για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία, η καταστροφολογία διαρκώς διαψευδόταν» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι το 2016, αντί για κόφτη, ήρθε η εφάπαξ 13η σύνταξη 2016,ενώ το 2017 και 2018 ήρθαν κοινωνικά μερίσματα από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

«Κατά την τελευταία τριετία, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πολιτεύτηκε με μοναδική αρχή την καταστροφολογία. Όσο η πραγματικότητα τους διέψευδε, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα. Η αυτογελοιοποίηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα σύμπτωμα του κυνισμού που τους διακατέχει.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παλινόρθωση ενός κατεστημένου που θέλει να επιστρέψει για να εκδικηθεί τον απείθαρχο λαό, την αδαή πλειοψηφία – όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης– που τόλμησε να οραματιστεί το μέλλον του τόπου χωρίς αυτούς, τους δήθεν μόνιμους ιδιοκτήτες του» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «η ΝΔ θέλει να επανέλθει στην εξουσία και να εκδικηθεί όχι μόνο εμάς αλλά κυρίως έναν ολόκληρο λαό για τις επιλογές που έκανε σε απανωτές εκλογικές διαδικασίες».

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι σχέδιο συμμόρφωσης των απείθαρχων: Διάλυση της δημόσιας υγείας, ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ γίνεται χωρίς αρχές, χωρίς όρια στην λάσπη, την προπαγάνδα και τον διχασμό».